Hairspray (2007)

2009.02.18. 22:14

Mai bejegyzésemben egy filmről szeretnék írni. Pénzt nem voltam hajlandó adni érte, ezért megvártam, amíg a tvbe kerül. Ez a film a Hairspray, avagy Hajlakk.

A story röviden:
'60-as évek, Baltimore. A főszereplő egy kövér lány, Tracy (Nikki Blonsky), aki imád táncolni, ezért jó tiniként minden délután nézi a Corny Collins (James Marsden) Showt, bár anyja, Edna (John Travolta!) ezt nem nézi jó szemmel. Ja, és bele van esve Link Larkinba (Zac Efron), aki az ügyeletes szépfiú, nem mellesleg Amber fiúja. Amber pedig Velma Von Tussle (Michelle Pfeiffer) lána, aki a TV igazgatója. Nagy lehetőség, új lányt keresnek táncosnak, aki nem olyan "fogékony" mint az előző. Tracy jelentkezik, de Velma elutasítja, mert túl kövér. Később Link meglátja, ahogy a büntetés ideje alatt Tracy a négerekkel táncol. Corny elé viszi, aki beveszi a csapatba. Jön egy balhé a Néger-nap eltörlésével, aztán a végén mindenki boldog. Link és Tracy összejönnek, Happy End.

A filmben feltűnik még Amanda Bynes, mint Penny, Tracy legjobb barátnője. Christopher Walken, mint Tracy papája, Wilbur. Queen Latifah, Motorszájú Maybelle-ként, és Elijah Kelley, aki egy táncos néger, Seaweed J. Stubbs-

Link Larkin:
A filmben Zac Efron játszik, aki akkor vágta el magát előttem, amikor elvállalta a HSM filmeket, amik szerintem borzalmasak. Vagy ezekkel lett híres? Mindegy. Ebben a filmben viszont egészen emberi. Zacre mindig úgy gondolok, mint egy nagy adag nyálra. Viszont itt, egy vígjátékban, egy idióta szerepével más volt. Ő volt a Corney Collins Show szépfiúja, aki a bevezető szám végén stílusosan benyögi, hogy "and I'm Link!".

Még jól is énekel. itt a Ladies' Choice, ami egy elég jó szám:

És volt még egy jó jelenete, amikor elment Tracyékhez, de a lány nem volt otthon. Link fogta magát és Tracy fényképét és énekelni kezdett. Még a csaj ágyára is lefeküdt és úgy dalolt arról, hogy hű de szerelmes.

Á, ezt a magyarok feliratban valahogy úgy fordították egy résznél, hogy "kövér kanca" meg "sovány mén", amikor Link igazából csak annyit mondott, hogy nem érdekli a csaj súlya XD

Corny Collins:
Cornyt James Marsden játszotta, akit az ismerhet, aki láttam az X-Men triológia bármelyik részét, a Bűbájt, vagy a 27 idegen igent. Én láttam az X-Men filmeket. Ő volt bennük Scott, vagyis Küklopsz. Akárhogy is nézzük, a poénok ellenére az egy komoly film. Ez viszont... Na de aztán leesett, hogy a Bűbájban meg Edwardot, a lökött herceget alakította. :) Isteni a m

 

osolya, áh... és nem is látszik rajta, hogy már 36 éves! Szóval az ő karaktere is elég jó volt ^^

 


Penny és Seaweed:
Amanda Bynes, a Miről álmodik a lány?-ból és Elijah Kelley. Ők inkább komikus figurák voltak, csak a poén kedvéért. Bár a néger srác elég jól táncolt :P A csajnak egy hitfanatikus anyja volt, aki még ördögöt is akart űzni a lányából, és amikor bezárta a szobájába, azzal fenyegette, hogy csak ropin és limonádén fog élni ezentúl, no és meg is kötözte :P De aztán a srác megszökteti:

Penny: Azt hittem, a bőrszínünk gátat emel közénk.
Seaweed: Dehogy! Inkább ez a csomó... Anyád matróz volt, vagy mi?

Majd elfelejtettem, hogy a fináléban pedig Penny benyögi a tv élő adásában, hogy "Itt egy lány, aki bírja a csoki" majd megcsókolja a srácot. Az anyja pedig a tv-n keresztül nézi XD

Edna és Wilbur:
Travolta nagyot alakított, de Chris Walken is elég jó volt, olyan csendes-gyilkosnak néz ki :D ő a Távkapcsból ismerhető többek között. A legviccesebb jeleneteik:
1. Travolta énekel, hogy egy a '60-as évek, ideje újra élni. (zene)
2. Wilbur nem veszi észre a gagyiboltban, hogy hajt rá Velma.
3. Együtt táncolnak az éjszakában. tangó, keringő, stb...

Zenék:
elég jók, mint hallhattátok :P még az OST-t is letöltöttem, és hallgatom is.
Itt van még egy, The New Girl in Town:

Díjak, jelőlések:
BAFTA-díj (2008) - Legjobb smink és maszk jelölés
Golden Globe díj (2008) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: John Travolta
Golden Globe díj (2008) - Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Nikki Blonsky
Golden Globe díj (2008) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés

Nézzétek meg, legközelebb péntek délután adja az HBO!

Seaweed idézettel zárnék:
"Ne izgulj, meszes nyuszi!"

A bejegyzés trackback címe:

https://boleyn.blog.hu/api/trackback/id/tr70951762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása